Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание, на

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание, на
Коментари Харесай

Тристранката проведе извънредно онлайн заседание и подкрепи промените в Закона за МВР

Националният съвет за тристранно съдействие организира изключително онлайн съвещание, на което държавното управление и обществените сътрудници разискаха Законопроект за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи, импортиран от Пламен Нунев и група народни представители, оповестиха от държавната осведомителна работа.

На съвещанието, свикано от заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова, обществените сътрудници поддържаха законопроекта.

НСТС ще организира изключително онлайн съвещание на следващия ден

С препоръчаните промени се планува за държавните чиновници в Министерството на вътрешните работи да се дефинира нов метод, при който всеки труд, положен отвън откритото постоянно работно време до 70 часа на тримесечен интервал и 280 часа годишно, да се регистрира като ексклузивен труд и да се компенсира с заплащане, като по този метод ще отпадне компенсирането с спомагателен годишен отпуск за изключителния труд. Законопроектът планува съответният ексклузивен труд да се заплаща с нарастване от 50 на 100 върху главното месечно заплащане за държавни чиновници в Министерство на вътрешните работи – полицейски органи и органи по пожарна сигурност и отбрана на популацията, които работят на ненормирано работно време. С смяната за тях се регламентира и подневно отчитане на работното време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР