Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) отхвърли предложението на партия

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) отхвърли предложението на партия
Коментари Харесай

НОИ да не плаща първите три болнични, реши тристранката

Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) отхвърли предлагането на партия „ Воля “ за промени в Кодекса за обществено обезпечаване.
Те предвиждаха първите три дни от болничните да се изплащат на служащия от Националния застрахователен институт (НОИ), а не от работодателите. Против бяха синдикатите (КНСБ и КТ „ Подкрепа “), както и представителите на Министерството на труда и обществената политика (МТСП).
Зад концепцията на „ Воля “ застанаха единствено работодателите, и то по принцип и с някои различни разновидности.
Министърът на труда Бисер Петков отхвърли да се ангажира с съответно мнение за това дали ще бъде изменен режимът на погашение на първите три дни болнични. Той напомни, че предходната седмица Асоциацията на индустриалния капитал в България предложи никой да не заплаща първите дни, а по-късно съсловните лекарски организации излязоха с други оферти, които щели да бъдат разисквани в при разглеждането на бюджета на Държавното публично обезпечаване.
Социалните сътрудници разискаха още законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда, както и законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР