Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) единодушно одобри пакет от

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) единодушно одобри пакет от
Коментари Харесай

Държавата променя закони заради европейски директиви

Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) единомислещо утвърди пакет от промени на данъчни закони, сподели пред публицисти в Министерски съвет Валери Симеонов, вицепремиер и ръководител на НСТС.

Пакетът включва Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за приходите на физическите лица, Закона за локалните налози и такси, Закона за счетоводството, Закона за Данък добавена стойност и други.

Всички участници в съвещанието се оповестиха за облекчение на предлагането за финансов одит за дребни предприятия с личен състав до 50 души, съгласно типа на компанията. Валери Симеонов сподели, че в сряда, когато Министерски съвет ще гледа пакета от данъчни промени, ще предложи облекчение на изискванията за финансов одит, който би натоварил към 6500 компании с почти 13 милиона лв. годишно.

Като аргументи за измененията финансовият министър Владислав Горанов уточни синхронизиране на българското законодателство с европейски наставления, решения на Съда на Европейски съюз, както и с настоящата европейска процедура по ръководството на качеството на атмосферния въздух.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР