Националният съвет за тристранно сътрудничество не успя да постигне съгласие

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество не успя да постигне съгласие
Коментари Харесай

Без съгласие за пенсиите и майчинските

Националният съвет за тристранно съдействие не съумя да реализира единодушие във връзка с законопроектите за компенсациите за майчинство и преизчисляването на пенсиите, препоръчани от Българска социалистическа партия. Становището на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) не поддържа концепцията, тъй като ще се получи по този начин, че тези, които са работили на МРЗ, с това обезщетение ще получат повече от трудещите се.

Според зам.-соцминистъра проф. Емил Мингов това не способства за опазване на майките на работните им места. Той уточни, че правилото при установяване на компенсацията следва да се резервира.
От Министерството на финансите (МФ) също не поддържат оферти законопроект, като претекстовете съответстват с тези на МТСП. От Национален статистически институт показаха, че спомагателните средства ще бъдат в размер на 82 млн. лева

Тристранният съвет не утвърди и Законопроектът, обвързван с промени в Кодекса за обществено обезпечаване, импортиран от Мустафа Карадайъ и Движение за права и свободи, който планува постоянната наборна военна работа да се зачита за автентичен стаж. Според МФ вносителят на законопроекта не е направил оценка на взаимоотношението, т.е. какъв брой ще коства.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР