Националният съвет за насърчаване на заетостта одобри преразпределение на средствата

...
Националният съвет за насърчаване на заетостта одобри преразпределение на средствата
Коментари Харесай

Осигуряват работа за 862-ма безработни

Националният съвет за поощряване на заетостта утвърди преразпределение на средствата по Националния проект за деяние по заетостта. В резултат от взетото през днешния ден решение 1 883 050 лева ще се насочат към стратегии и ограничения за образование и претовареност, с които ще се обезпечи работа на 862-ма безработни, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

Бюджетът на Националната стратегия за претовареност и образование на хора с трайни увреждания ще се усили с 305 265 лева По този метод ще се обезпечи нова претовареност на 88 безработни с увреждания. На програмата за образование и претовареност на дълготрайно безработни бюджетът ще се усили с 642 761 лева С тези средства ще се обезпечи работа на 416 дълготрайно безработни. Към Националната стратегия "Помощ за пенсиониране " ще се насочат в допълнение 316 891 лева, с което ще се обезпечи опция за в допълнение включване на 82 души.

Средствата по програмата "Старт на кариерата " ще се усилят с 482 675 лева, с което ще се даде опция 94 млади висшисти да натрупат професионален опит, започвайки работа в обществената администрация. По програмата е направена смяна, която дава опция на спомагателните места да бъдат включени в претовареност претенденти, които не са били утвърдени при първичното класиране. Чрез решението ще се подсигурява по-гъвкаво и дейно асимилиране на свободни средства по проекта за актуалната година, прецизират от пресцентъра на общественото министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР