Националният съвет за безопасност на транспорта (NTSB) в САЩ прие

...
Националният съвет за безопасност на транспорта (NTSB) в САЩ прие
Коментари Харесай

САЩ ще участват в разследването за украинския самолет

Националният съвет за сигурност на превоза (NTSB) в Съединени американски щати одобри покана от Иран да взе участие в следствието му за злополуката на украински аероплан в Техеран, съобщи Ройтерс.

В изказване на NTSB се споделя, че Центърът за реакции е получил публично уведомление от Иран за срутва на Boeing 737-800, при който починаха всички 176 пасажери на борда. " NTSB е определил упълномощен представител за следствието на злополуката ", обявиха от организацията.

NTSB удостовери, че ще взе участие в изследването, откакто ирански чиновник удостоверил за съглашението.

" NTSB отговори на нашия основен откривател и разгласи упълномощен представител ", съобщи Фархад Първареш, представител на Иран в Международната организация за гражданска авиация, част от Организацията на обединените народи.

NTSB съобщи в своето изказване, че " продължава да следи обстановката към злополуката и да прави оценка равнището си на присъединяване в следствието ".

На Съединени американски щати е позволено да вземат участие по световни правила, защото самолетът Boeing (BA.N) 737-800NG е планиран и издигнат там.

Канада, която имаше десетки пасажери на борда, също назначи специалист, до момента в който екип от Украйна организира полемики в Техеран.

Иран е подготвен да даде консулски услуги и визи за упълномощени следователи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР