Националният съвет по инфекциозни болести (НКТ) към черногорското правителство официално

...
Националният съвет по инфекциозни болести (НКТ) към черногорското правителство официално
Коментари Харесай

Черна гора каза Корона, чао

Националният съвет по инфекциозни заболявания (НКТ) към черногорското държавно управление публично разгласи коронавирусната зараза в страната за завършила, заяви кабинетът на министрите.
Още в края на май президентът на Черна гора Мило Джуканович разгласи победа над ковид в страната, а държавното управление съобщи, че страната е територия, свободна от COVID-19. Опозицията изрази подозрение по отношение на достоверността на епидемиологичните данни на управляващите.
" НKT утвърди предлагането на Института за публично здраве: Черна гора афишира завършек на епидемията COVID-19! Това е резултат от многомесечни старания на цялата ни здравна система и нашите жители. Благодаря ви за доверието ", съобщи държавното управление в Tуитър.
" Някои ограничения ще бъдат анулирани, само че до момента в който пандемията по света продължава, ограниченията против вноса на ковид остават в действие ", обявиха от кабинета.
Според черногорското Министерство на здравеопазването от началото на пандемията са открити общо 324 случая на COVID-19 в страната, а девет души са починали. Миналият четвъртък републиканската статистическа организация Monstat заяви, че заради пандемията през март Черна гора е посетена с 66% по-малко туристи в съпоставяне със същия интервал през предходната година.
От 1 юни границите на Черна гора са отворени за жители на страните, в които броят на пациентите с ковид не надвишава 25 души на 100 000 от популацията . Списъкът към момента не включва Русия и прилежаща Сърбия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР