Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството

...
Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството
Коментари Харесай

СДС ще преговаря с Демократична България за евроизборите, но има условия

Националният съвет на Съюз на демократичните сили дава мандат на ръководителя и управлението за продължение на договарянията за подписване на съдружно съглашение с " Демократична България " (обединението сред ДСБ, " Да, България " и Зелените - б.р.). Решението е взето на Националния съвет на Съюз на демократичните сили, оповестиха от пресцентъра на партията.

Сините слагат изискване за обединявана към обща позиция, че главната цел на демократичната общественост е смяна на порочния и неефикасен управнически модел. Според Съюз на демократичните сили в общата позиция би трябвало да участва и работата за: приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, повишение стандарта на живот, мощна структурна, районна и кохезионна политика. Позицията би трябвало да се опълчва на концепцията за Европа на разнообразни скорости, да се работи срещу рисковите трендове, налагани от евроскептици, извънредно леви, извънредно десни и популисти, поставящи под опасност достиженията и полезностите на Обединена Европа.

От Съюз на демократичните сили декларират още, че определеният (те) претендент (и) и техните партии от обединението би трябвало да поемат безапелационен ангажимент, че ще изберат групата на Европейската национална партия (ЕНП) и ще останат в нея до приключването на мандата си.

" За нас ЕНП в най-голяма степен въплъщава съхранението на Европейски Съюз и пази ползите на България в него ", акцентират от партията и упорстват в наименованието на обединението да се съдържа абревиатурата Съюз на демократичните сили, като предлагането на Националния съвет е: КП " Демократична България - Съюз на демократичните сили " .

 ДСБ отхвърли апела на EНП за обединяване на всички български десни партии Виж още ДСБ отхвърли апела на EНП за обединяване на всички български десни партии
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР