Националният съвет на политическа партия Движение Да, България“ прие резолюция,

...
Националният съвет на политическа партия Движение Да, България“ прие резолюция,
Коментари Харесай

”Да, България“ търси разширение на формата на петте партии, създава ”МлаДА България”

Националният съвет на политическа партия „ Движение „ Да, България “ одобри резолюция, с която се разгласи за предварителни избори. Партията на Христо Иванов реши да продължи напъните за създаване на демократична опция на сегашния олигархичен модел на ръководство на превзетата страна на национално и локално равнище.
" Да, България “ ще организира разговор със „ заинтригуваните страни от демократичната общественост ". Условията за бъдещите сътрудници на партията са " поредно отстоявани демократични и европейски позиции, потвърдили готовността си да се борят за определяне на правова страна и да се конфронтират с корупционния модел на ръководство и завземане на държавната власт на национално и локално равнище ".

В последните седмици „ Да, България “ излиза с общи позиции с ДСБ, „ Зелените “, Български земеделски народен съюз и ДЕОС. Сега националният съвет на партията слага условия за вероятно разширение на формата: " Приканват се всички евентуални партьори да заявят ясно опозиционно позициониране и оценка за неуспеха на Република България да извърши своя мандат за решителни промени на модела на ръководство ".

Партията на Христо Иванов ще създава пакт “За чиста политика”, който да съдържа " съответни гаранции за интегритет при присъединяване в политическия развой ".

" Да, България “ афишира още, че ще организира вътрешни избори за своите претенденти и основава младежка организация - „ МлаДа България “.

Ето цялостния текст на резолюцията:

1. Националният съвет регистрира напредъка в осъществяване на декларацията от 8 юни и приветства инициирането от Да, България! на засилено съдействие с партии от демократичната общественост по основните области от декларацията.

2. Народно събрание разпорежда на Изпълнителния съвет да продължи да работи за осъществяване на поставените в декларацията от 8 юни цели посредством общи дейности по съответни дела и създаване на демократична опция на сегашния олигархичен модел на ръководство на превзетата страна на национално и локално равнище и да провокира предварителни парламентарни избори, на които да потърси поддръжка за ръководство, гарантиращо развиване и бъдеще на България. При работата по тази задача на ИС се разпорежда да организира разговор със заинтригуваните страни от демократичната общественост. ИС да поддържа засилено съдействие с организации с поредно отстоявани демократични и европейски позиции, потвърдили готовността си да се борят за определяне на правова страна и да се конфронтират с корупционния модел на ръководство и завземане на държавната власт на национално и локално равнище. Приканват се всички евентуални сътрудници да заявят ясно опозиционно позициониране и оценка за неуспеха на Република България да извърши своя мандат за решителни промени на модела на ръководство.

3. Възлага на ИС да създаде и внесе в Народно събрание тактика за подготовка и явяване на Европейски и локални избори, в това число оферти за съответен съдружен формат.

4. Възлага на ИС да създаде и предложи на Народно събрание модел за осъществяване на вътрешни избори, посредством които да се дефинират претендентите на Да,България! за избори.

5. Възлага на ИС да създаде пакт “За чиста политика”, който да съдържа съответни гаранции за интегритет при присъединяване в политическия развой и по този метод да укрепи ролята на Да, България! като инструмент на една нова генерация за налагане на политика от ново потомство.

6. Възлага на ИС да развие и съгласува с бизнеса и други заинтригувани страни програмата на Да, България! за новаторски напредък, гарантиране свободата на предприемачеството и споделен разцвет.

7. Възлага на ИС да продължи организационните старания по основаването на локални организации в страната, организации зад граница и основаване на Младежката организация на Да, България ( “МлаДа България”).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР