Националният съвет на БСП взе решение да участва в разговори

...
Националният съвет на БСП взе решение да участва в разговори
Коментари Харесай

Вигенин не е оптимист за втория мандат, но вижда полезни стъпки за третия

Националният съвет на Българска социалистическа партия взе решение да взе участие в диалози за основаване на държавно управление с втория мандат. Но идеята на " Продължаваме промяната "  и " Демократична България " би трябвало да изкристализира, не е ясно по какъв начин ще действа. Това сподели пред bTV Кристиан Вигенин, народен представител от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Народното събрание.

Той самият не е отпимист. Имаше обща среща на всички парламентарни групи, две си потеглиха, една не пристигна, което е болшинство в Народното събрание, разясни Вигенин. Той проучва още, че даже да се цели основаване на държавно управление на малцинството, " то първо би трябвало да е явен въпросът по какъв начин ще действа то и в работа с другото държавно управление ".

" Българска социалистическа партия няма да сложат пръст в колелата на сериозните опити да се направи държавно управление, търси се сега обща стратегия декларация по цели ", сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.

Усилията на ПП с опита да събере партиите може да е потребно за работата по третия мандат, уточни Вигенин.

Заплахите около и вътре в страната обаче са огромни, което за Вигенин " е основателна причина за сериозен опит за кабинет с третия мандат ".

ГЕРБ и Движение за права и свободи са дружно по всички значими въпроси в този парламент, проучва депутатът. БСП няма да е с ГЕРБ във властта.

Кристиан Вигенин разяснява и искането на левицата за вето върху ратификацията на съглашението за изпращане на военна помощ за Украйна. " Може да има друга помощ за Украйна, филантропична и опити за мир. Предоставяйки оръжия на Украйна, ние сме част от спора ", безапелационен е той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР