Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание. Заседанието е

...
Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание. Заседанието е
Коментари Харесай

БСП обявява кандидатите си за кметове днес

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще организира постоянно съвещание. Заседанието е планувано за 11.00 часа в зала „ Александър Лилов “ в централата на партията.

Проектът за дневен ред планува по първа точка членовете на Пленума да се занимаят с решение за одобряване на претенденти на „ Българска социалистическа партия за България ” за кметове на общини за присъединяване в изборите на 27 октомври 2019 година По точката ще рапортува заместник-председателя на Българска социалистическа партия и ръководител на Националния избирателен щаб на партията Кирил Добрев. Тя обгръща и кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Решение тя да бъде подкрепена взе Софийската градска конференция на 11 септември, като окончателното решение зависи от Пленума на партията. Част от кандидатурите бяха одобрени на предишно съвещание на 3 септември. На съвещание при започване на септември Пленумът утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и региони. Сред претендентите са одобрени адвокати, инженери, лекари, учители, културни дейци и други

Досегашните сполучливи кметове на левицата още веднъж получиха поддръжка за идващ мандат. Това са кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов, кметът на Садово Димитър Здравков, на Гоце Делчев - Владимир Москов, на Троян - Донка Михайлова, на Кресна - Николай Георгиев, на Павликени - Емануил Манолов и други. Петима народни представители се включват в кметската конкуренция - Бургас - Николай Тишев, Сливен - ген. Кольо Милев; Русе - Пенчо Милков; Перник - Станислав Владимиров, Карнобат - Тодор Байчев. Ръководството на Българска социалистическа партия удостовери и кандидатурата на Катя Георгиева за кмет на Ямбол, на Хасково - Коста Стоев и на Стара Загора - проф. Иван Върляков. Дневният ред планува още показване на информация за настоящата политическа конюнктура в страната и дилемите пред Българска социалистическа партия. Информацията ще показа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Част от програмата за работа планува и точки по вътрешнопартийни въпроси.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР