Националният съвет на БСП ще определи днес водача на листата

...
Националният съвет на БСП ще определи днес водача на листата
Коментари Харесай

БСП избира между Йончева и Станишев с таен вот

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще дефинира през днешния ден лидера на листата с претенденти за евродепутати на изборите през май. Очаква се партийният водач Корнелия Нинова да предложи непартиен претендент - журналиста и народен представител Елена Йончева, а вътрешната съпротива да издигне президента на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.
В Националния съвет влизат 180 души, а вътрешната съпротива против Корнелия Нинова наброява към 50 от тях. Социалисти имат упования, че като някогашен водач на партията и някогашен министър председател Станишев ще консолидира по-голяма поддръжка, изключително при скришен избор.

Не бил изключен и различен сюжет - поради положителните си персонални връзки и предпочитание и на двамата претенденти да бъдат на избираеми места в листата единият да се откаже в интерес на другия.

И Йончева, и Станишев имат доста номинации от социалистите в страната. С номинации са и Корнелия Нинова, Деница Златева, Момчил Неков, Петър Курумбашев и други

Националният съвет ще дефинира през днешния ден и местата на гражданската квота и съдружните сътрудници в листата. Окончателната класификация ще бъде гласувана на 7 април.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР