Националният съвет на БСП се събира на пленум, за да

...
Националният съвет на БСП се събира на пленум, за да
Коментари Харесай

БСП обсъжда на пленум резултатите от местните избори и бюджета

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира на пленум, с цел да разиска резултатите от локалните избори и по традиция да предложи различен бюджет, съобщи кореспондент на БГНЕС.
По-рано през седмицата над 50 видни социалисти разпространиха писмо с сериозен разбор на партията и резултатите от локалните избори, в който желаеха оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Ден по-късно от пресцентъра на " Позитано " 20 прецизираха, че членове на левицата са алармирали в централата на партията, че нито са полагали подписа си под подобен текст, нито са дали устно единодушие името им да участва. Дори разбрали за текста и за наличието им в листата от имена от медиите.
Сочен за създател на писмото е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет. Причината: неуспех на локалния избор, след който Българска социалистическа партия отсъствала от ръководството на общините в половин България. " Ниската изборна интензивност е в услуга на ГЕРБ поради следения и купения избор, само че Българска социалистическа партия не поставя старания да стимулира българските жители да упражнят правото си на глас ", се споделя в разбора. Настоява се и за уставни промени и незабавно съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия.
Депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов обаче назова писмото " кабинетно разсъждение ", което не регистрира фактори като чудовищния напън по места, понижената партийна дотация и връщането на Българска социалистическа партия в четири регионални центъра. Въпросът с водачеството в Българска социалистическа партия би трябвало да бъде решен на постоянен конгрес през месец май 2020-а година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР