Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително

...
Националният съвет на БСП прие предложеното от Корнелия Нинова Изпълнително
Коментари Харесай

БСП с ново Изпълнително бюро, евродепутатите на партията ще се отчитат лично всеки месец |

Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри препоръчаното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро, оповестиха от пресцентъра на политическата мощ.

Вотът е бил очевиден със 136 гласа за, 0 срещу и 9 въздържали се.

То е подбрано въз основата на пет правилото: професионален опит във всички управляващи, представителност на другите секторни политики и съсловия; баланс сред последователност и обновление; възрастов баланс; представителност на шестте региона за обмисляне в България. 

Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия ще се състои от 21 членове, както до момента. Увеличават се заместник-председателите, които Нинова натоварва с отговорности, както и броят на секретарите от един на двама.

Ресорите на зам.-председателите са: Публични политики; Местно самоуправление; Международна активност. Новите ресори са Коалиционна политика и Идеология.

Един от новите моменти в работата на ИБ е въвеждането на правила за работа на групата на Българска социалистическа партия в Европейския парламент.

Отсега нататък определените от социалистическата партия евродепутати следва всеки първи вторник от месеца да участват на съвещанието на Изпълнителното бюро. На него те би трябвало да показват доклад за свършеното през миналия месец и проект за работа, който да се утвърди и съгласува с ИБ – текстове за резолюции, планувани планове, мероприятия (конференции, семинари, обучения), начинания, действия, значими гласувания, публични връзки с други групи и организации.

Провежданата политиката следва да е в унисон с националната политика на Българска социалистическа партия и да е тясно координирана и одобрявана от управителните органи на партията. 

Четирима са заместниците на Корнелия Нинова: Кристиан Вигенин, Владимир Москов, Ирена Анастасова и Атанас Зафиров. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР