Националният съвет на БСП прие предизборната платформа на партията и

...
Националният съвет на БСП прие предизборната платформа на партията и
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП прие платформата за евроизборите

Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри предизборната платформа на партията и документите, които би трябвало да бъдат гласувани на конгреса на 26 януари. Ключов въпрос е кой ще оглави листата за евровота. В платформата е записано, че бъдещите евродепутати на левицата би трябвало да гласоподават против Истанбулската спогодба и пакта на Организация на обединените нации за миграцията, които обаче са подкрепяни от водача на европейските социалисти Сергей Станишев.

В Българска социалистическа партия се върти интригата към мястото на Станишев в листата за евровота. Левият народен представител Александър Симов даже позволи, че водачът на европейските социалисти може да отблъсне гласоподаватели.

Обиждат ли ви мненията за това дали изобщо имате място в листата на Българска социалистическа партия?

Сергей Станишев - президент на ПЕС: Имате поради едно изявление? Те даже не заслужават коментар за мен, имайки поради, че индивидът, който го е направил, е прочут в Българска социалистическа партия, че неговите убеждения като предписание следват промяната на управлението на Българска социалистическа партия.
Станишев регистрира като триумфи позицията на Европарламента за участие на България в Шенген по всички граници, и приноса по пакета " Мобилност ". Сред претендентите за място в алената листа се спряга Деница Златева.
Деница Златева, заместник-председател на Българска социалистическа партия: Всички настоящи евродепутати имат място в идната листа. Решението дали аз ще се кандидатирам ще го оповестя на главните партийни организации, когато стартира процесът на номинации. Смятам, че това е най-редно.
От 1 февруари публично стартират номинациите за претенденти за евродепутати на Българска социалистическа партия. В средата на март ще стане ясно и кой ще оглави листата на партията.

- Сергей Станишев... по какъв начин гледате на мненията, че той не би трябвало да оглави листата?

Георги Пирински, евродепутат от Българска социалистическа партия: Отрицателно.Михаил Миков - Българска социалистическа партия: Тези офанзиви против Станишев вредят на европейските избори.Георги Гьоков - Българска социалистическа партия: Сергей Станишев като ръководител на Партията на европейските социалисти има място в листата.
Пленумът на Българска социалистическа партия утвърди и плана за " Визия за България ", който би трябвало да бъде гласуван на конгреса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР