Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за общински кметове

...
Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за общински кметове
Коментари Харесай

БСП се събра на пленум, одобри 138 кандидати за кметове

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди 138 претенденти за общински кметове и листи за общински съветници. Днес партията се събра на пленум, като част от подготовката за локалните избори.

Ръководният орган на Българска социалистическа партия одобри и платформа за локалния избор, в която се споделя: „ В годините на ръководство на ГЕРБ беше построен модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклонение на публичен запас от българския и от европейския бюджет в големи размери. Този модел откри своята опора в локалната власт и пусна корени в нея посредством ръководените от ГЕРБ общини. Всички опити моделът да бъде разграден на централно ниво се сблъскваха с ловко окопаните в локалната власт негови метастази. Ето за какво, локалните избори на 29 октомври са от дълго време чакана опция за съществена смяна в ръководството на страната и дефинитивно секване на корените на отровната система, която обезсилва България. Надеждата този път ще тръгне изпод ", са измежду акцентите в платформата.

Преди началото на пленума от партията бяха безапелационни, че влизат в битката обединени. „ Събираме се напълно рационално и с причини по съответните области да определим първата част от броя на кметовете и общинските съветници, както и да има полемика във връзка с програмата за локалните избори. Много постоянно сме се събирали през времето на номинациите, обсъждали сме с всички структури, избистрили сме по какъв начин ще се явяваме на изборите ", уточни Иван Ченчев.

На идващото си съвещание на 16 септември Националният съвет на Българска социалистическа партия ще утвърди и останалите претенденти за кметове и общински съветници. Партията ще записва документите си за присъединяване във вота в ЦИК в понеделник в 11.00 ч. Местните избори са на 29 октомври.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР