Националният съвет на БСП изключи от партията Кирил Добрев. Той

...
Националният съвет на БСП изключи от партията Кирил Добрев. Той
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията |

Националният съвет на Българска социалистическа партия изключи от партията Кирил Добрев. Той също беше член на управителния орган. Гласували са общо 170 от 187-членния състав на Националния съвет, " за " - 106 гласа, " срещу " - 61 гласа, " въздържал се " - 3 гласа, оповестиха от партията.

В претекстовете, с които се изискваше наказването на Добрев, е записано, че за изключване упорстват 60 членове на Българска социалистическа партия, младежката организация на Елин Пелин, Изпълнителното бюро (състоящо се от трима души) на партийна организация в Омуртаг, районен съд на Българска социалистическа партия „ Вл. Варненчик “ – Варна, както и от ОБС на Българска социалистическа партия – Долни Чифлик. Сред прегрешенията на Добрев, по този начин както са записани в претекстовете, са: „ уронване положителното име на партията “, „ злепоставяне на членове на Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия “, „ клюки и обиди “, „ присъединяване в организирането на шумни митинги пред централата на партията преди осъществяване на съвещания на Народно събрание на Българска социалистическа партия “, „ подмолното образуване на подписка за привикване на съвещание на 50-я Конгрес на Българска социалистическа партия преди президентските избори, без да се съблюдава открития ред “ и прочие

Доказателствата за нарушаванията на Добре се откриват в медийните изяви на Кирил Добрев във връзка пагубното показване на Българска социалистическа партия на трите парламентарни избори през 2021 година, рецензиите му към тясното управление на партията за актуалното положение на Българска социалистическа партия, за загубата, в границите на една година, на повече от 700 000 гласоподаватели и прочие и прочие, показват от пресцентъра.

Зад Добрев застанаха градската организация на Българска социалистическа партия в София и няколко знакови персони. ”В Българска социалистическа партия се работи по сталинистки. Явно на Корнелия Нинова демокрацията ѝ идва прекомерно доста. Всичко това води до разпад ”, съобщи Антон Кутев пред BGonAir във връзка отстраняването. „ Добрев очевидно работи прекомерно доста за избирането на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Очаквам аз да съм идващият изключен от партията “, съобщи на собствен ред Костадин Паскалев. „ Който приказва против управлението на Българска социалистическа партия, очевидно би трябвало да бъде наказван. Всичко това няма да ни докара до нищо положително “, съобщи някогашният транспортен министър от „ столетницата “ Петър Мутафчиев. Добрев получи поддръжка и от кмета на Самоков Владимир Георгиев и " русофила " проф. Светлана Шаренкова. „ Българска социалистическа партия върви към еднолично ръководство. Решението за Кирил Добрев се взима или на автограф, или по телефон. Доста хора не знаеха за него. Тук има налагане на персонална воля на ръководителя в оставка Корнелия Нинова. Няма никакви доказателства за обвиняванията към него “, съобщи в пред Нова Шаренкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР