Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от червените редици

...
Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от червените редици
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията

Националният съвет на Българска социалистическа партия изключи Кирил Добрев от алените редици за уронване престижа на партиията.

Националният съвет на Българска социалистическа партия наложи на члена на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Николаев Добрев мярката за партийно влияние „ Изключване “ и приключи участието му в Българска социалистическа партия,   оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Гласували са общо 170 от 187 членния състав на Националния съвет, разпределени както следва: за - 106 гласа, срещу - 61 гласа, въздържал се - 3 гласа.

Според устава на Българска социалистическа партия членовете на Националния съвет се изключват от редиците на партията с решение на Народно събрание.

Предложението за изключването на Добрев пристигна преди няколко дни от ИБ на Българска социалистическа партия и Контролната комисия на партията, въз основа на претенции от низови партийни организации и след преценка на дейностите на самия Добрев в последните месеци.

Вчера бе свикано неприсъствено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия с една единствена точка в дневния ред - да гласоподават " за ", " срещу " или " въздържал се " за участието на Добрев в Българска социалистическа партия.

Мотивите за крайната мярка, която се подхваща към Добрев, са в размер от три цялостни страници и са систематизирани в пет точки:

-   намерено опълчване на решенията на Народно събрание на БСП и основаване на организация за тяхното пропадане,

- множество медийни изяви, използване за вътрешнопартийни цели и основаване на отрицателен облик на Българска социалистическа партия,

- подготовка и персонално присъединяване в неприемливи обществени дейности, които уронват публичния авторитет на партията и внушават неналичието на организационно-политическо единение,

- използване на въздействие върху структури и фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни ползи,

- подпомагане на построяването на структури на нови политически субекти.

Посочено е, че Добрев е организатр на митингите пред постройката на " Позитано " 20 по време на съвещания на Националния съвет на партията. Подчертано е, че той е употребявал въздействието си върху някои партийни организации и фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни ползи.

Изтъкнато е, че като член на Българска социалистическа партия и на върховия орган на партията Добрев е подпомагал построяването на структури на нови политически планове, съперници на Българска социалистическа партия - има се поради групировката на Мая Манолова и на " Продължаваме промяната ".

Добрев е упрекнат в това, че с медийните си изяви създавал отрицателен облик на левицата. Към претекстовете са изброени и редица изявленията, с които Добрев е уронил престижа на Българска социалистическа партия. В тях се показва, че това негово държание е стабилно и още през март 2020 година в свое медийно присъединяване е нарекъл Българска социалистическа партия „ сакат кон ”.

Наред с това вместо да извърши решението на Българска социалистическа партия да се образуват експертни групи, които да влязат в договаряния с Политическа партия след вота за бъдеща коалиция, Добрев подлагал на критика, че музейни експонати от Българска социалистическа партия договарят за кабинет. В своя поддръжка от Българска социалистическа партия цитират и друго ТВ изявление на Добрев от ноември тази година, в което пред Българска национална телевизия той споделя, че член на Изпълнителното бюро е взел над 150 млн. лева от Бойко Борисов посредством публични поръчки, което в претекстовете за неговото изключване се дефинира като клюка.

И не на последно място - употребявал въздействие върху структури и фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни ползи, както и подпомагал построяването на структури на нови политически планове.

Добрев е бил известен с категорично писмо за решението на ИБ на БСП и му бе поискано до началото и по време на осъществяване на неприсъственото съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия да изрази мнение по претекстовете.

Новината за изключването си от партията самият Кирил Добрев разяснява още през вчерашния ден във Facebook.  " Е, през днешния ден пристигна и моят ред да бъда изключен - анонимно, на автограф, с измислени претекстове, без да бъда изслушан. Няма изненада, това управление толкоз си може…Четвърто потомство съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади участието от сърцето. Оставам предан на моята единствена партия - Българска социалистическа партия. Останалото няма значение ", написа Добрев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР