Националният съвет на БСП избра Елена Йончева за водач на

...
Националният съвет на БСП избра Елена Йончева за водач на
Коментари Харесай

Нинова се срещна със земеделците на Пейчо Касъров, посъветва Станишев да не развява съмнения по телевизиите

Националният съвет на Българска социалистическа партия избра Елена Йончева за лидер на листата за европейските избори. На изказаните подозрения за извършения избор ще отговоря по два метода. Първият е механически - в случай че някой има тъжби и подозрения, има партия, има контролни органи - да ги отнесе тук, а не да ги развява по малките екрани. Вторият е - в случай че си търсиш оправдания за една загуба, може да намериш доста пояснения. ". 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. На въпрос дали и на кое място ще влезе Сергей Станишев в листата на Българска социалистическа партия, Нинова отговори, че това ще реши Националният съвет на партията на съвещание, което ще се организира в първата половина на месец април, по този начин както споделят уставът и разпоредбите за номиниране и нареждане на листата. 

Днес организирахме среща с Българска земеделска партия – това е следващата ни среща с извънпарламентарни партии и цивилен сдружения, в желанието ни да съберем повече поддръжка в общ фронт за гарантиране на почтени избори ”, сподели още Нинова на „ Позитано 20 ”. По думите й по време на диалога са били разисквани позициите на двете страни за смяната на изборните правила, като те имат съвпадане по тях. „ Имаме опасения от имитация и замяна на вота, само че имаме и решителност с общи благоприятни условия да противодействаме, с цел да подсигуряваме свободен, почтен и честен избор ”, разяснява Нинова. Председателят на Българска социалистическа партия употребява случая, с цел да призове българските жители да гласоподават за който те избират, само че да упражнят демократичното си право на глас.

„ Тези диалози прерастват в диалози за политики. Българската земеделска партия съставлява дребни, междинни, дребни аграрни производители. Днес обсъждахме по какъв начин с общи старания можем да защитим техните права – освен тук, само че и предвид на идните европейски избори ”, съобщи Нинова. „ Искаме да подсигуряваме равнопоставеност на българския малък аграрни производител със земеделските производители на другите европейски страни ”, добави тя. По думите й е била разисквана и програмата на Българска социалистическа партия за развиване на земеделието, която се поддържа от Българска земеделска партия.

От своя страна, от Българската земеделска партия благодариха за срещата и разискваните политики в бранш земеделие, Изборния кодекс и идните избори. „ Обсъдихме в нашия Управителен съвет отношението на Българска социалистическа партия към българското земеделие и общите ни политики, които съответстват в посока европейско и българско земеделие. Затова взехме решение да работим дружно по този развой ”, разяснява ръководителят на партията доктор Пейчо Касъров. Той счита, че трябват гаранции правото на избор да не бъде опорочавано. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР