Националният състезател по ски алпийски дисциплини Кристиян Ляпев и Илиян

...
Националният състезател по ски алпийски дисциплини Кристиян Ляпев и Илиян
Коментари Харесай

Национал по ски се замеси в скандал с оръжие и полиция

Националният играч по ски алпийски дисциплини Кристиян Ляпев и Илиян Томов упрекнаха служител на реда в побой. Двамата настояват, че са им нанесени удари при инспекция. Гражданин подал сигнал на телефон 112, че младежи в кола насочват револвер към жители на спирка. При инспекцията станало ясно, че оръжията не били бойни, а бутафорни, като в колата също са открити сходни „ оръжия”.

В утринния блок на NOVA “Събуди се” бащите на двете момчета Кирил Ляпев и Галин Томов описаха версията на своите синове.

Кристиян Ляпев е претърпял неотдавна интервенция на гръбначния дирек и се възвръща сега, само че на врата си има здравна яка. Въпреки това, по думите на родителите, даже и предизвестени за положението на скиора, служителите на реда са ги удряли.

Адвокатът на двете момчета Николай Петров показа: „ Разговарях с момчетата. Към Кристиян е повдигнато обвиняване за безчинство. Проблемът обаче е, че е използвана полицейска мощ и помощни средства, които мислим, че са надвишавали рамките на нужното. За нас е необяснимо действието на служителите на реда. Децата са спокойни и интелигентни. Обясниха ми, че не са се държали нападателно. Подаден е сигнал в 112 от съзнателен жител, че е видял в колата револвер. Ще подготвим тъжба до прокуратурата и инспектората на Министерство на вътрешните работи за инспекция, дали служителите на реда са изпълнили закона.”

Бащата на Кристиян Ляпев посочи: „ И двамата имат душевен и физически контузии, потресени са от реакцията на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи. На 8 март, при съревнование в чужбина, синът ми падна и се удари в скали, наложи се да му бъде направена интервенция. След претърпян случай, той претърпя интервенция на гръбначния дирек. Точно по интервенцията и във врата са го били, в рисковата зона. Ритан е в краката.”

Бащата на другото момче Илиян Томов разяснява обстановката по този начин: „ Изнесените данни от Министерство на вътрешните работи – оръжието на момчетата са детски, изстрелват топчета. Тези оръжия са пластмасови и дори могат да бъдат закупени отвред. Можете да ги поръчате и онлайн даже. Те пътуват от Малинова котловина към Надежда. Крис го преглежда револверът, той, да, наподобява на същинско оръжие. Някой е минал с кола и видял, че имат нещо като оръжие. Полицаите са ги спрели, над надлез Надежда. Дават си документите и са ги помолили да излязат от колата и сега, в който излизат от колата стартират да ги удрят. Сигналът е бил подаден, че пасажерът до водача си играе с оръжие. Изваждат го, а той е с яка след интервенцията и стартират да го бият. Децата в никакъв случай не са имали досег с полицията. Те са изпълнявали, каквото са им споделили. Моят наследник е изял пестник и тупаник. Нека Министерство на вътрешните работи да извади камерите от полицейските коли, с цел да забележим какво се е случило. Защото децата ги записват на матури, дано и Министерство на вътрешните работи да покажат записите.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР