Националният сапьорски отдел на Швеция е мобилизиран заради 30 експлозии

...
Националният сапьорски отдел на Швеция е мобилизиран заради 30 експлозии
Коментари Харесай

Безпрецедентно ниво на бомбени нападения в Швеция

Националният сапьорски отдел на Швеция е мобилизиран поради 30 детонации през последните два месеца и 100 от началото на годината , което е двойно повече от броя им през същия интервал на 2018 година Шведските управляващи са обезпокоени от засилващото се принуждение сред незаконни организации, написа " Гардиън ".

Полицията е арестувала трима души през уикенда след детонация в жилищен блок в южния град Малмьо в петък сутринта. При гърмежа е избит основният вход на постройката, нанесени са съществени вреди на първия етаж и са счупени прозорци.
 Дания вкарва надзор на границата с Швеция
Дания вкарва надзор на границата с Швеция

Бранят се от шведска проведена престъпност и усилват видеонаблюдението в страната

Взривът е първият от три в границите на 24 часа , оповестяват локални медии, като другите са унищожили коли и са нанесли вреди по имущество във Векшьо, на 204 километра североизточно от Малмьо, и Ландветер до Гьотеборг.

В Швеция живеят 10 милиона души и не съм разкрил сходно равнище на детонации в нито една индустриализирана страна , разяснява анализатор от сапьорския екип пред социална медия.

Повечето от гърмежите са в огромни градове. Почти 1/3 от тях са в Малмьо , където зачестиха офанзивите, които крайнодесни политици свързват с имигрантския поток от 2015 година
 25 души са ранени при детонация в жилищни здания в Швеция
25 души са ранени при детонация в жилищни здания в Швеция

The Local оповестява, че управляващите подозират, че детонацията е вследствие на приключване на газ

19 бомби са взривени в столицата Стокхолм от началото на годината, 13 в Гьотеборг спрямо 39 на национално равнище през 2018 година Сапьорите настрана са обезвредили 76 бомби преди да бъдат детонирани.

Въпреки че няма починали досега, управляващите считат, че рискът от съдбовни случаи е доста висок и че досега имат необикновен шанс.

Фаталните престрелки сред незаконни банди са нарастнали приблизително от 4 преди 20 година до повече от 40 през 2018 година

Правителството разгласи проект от 34 точки за битка с насилието , в това число ограничения, които улесняват полицията при претършуване на адреси и разкриптиране на телефонни известия.

Дания върна граничните инспекции вследствие на две бомбени офанзиви в Копенхаген, свързани с шведски нарушители.

Въпреки офанзивите убийствата в Швеция понижават от 90-те година на предишния век и страната е измежду първите по минимум убийства в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР