Националният събор в Любимец се проведе под патронажа на министъра

...
Националният събор в Любимец се проведе под патронажа на министъра
Коментари Харесай

Стефан Балабанов към граничарите: Имате отговорната мисия да пазите и защитавате границите ни

Националният събор в Любимец се организира под патронажа на министъра на вътрешните работи Младен Маринов

Над 400 чиновници от Гранични войски участваха в 6-тия Национален събор „ Граничарите на България “, отдаден на 141 години от обособяването на държавните граници, 73 години от основаването на Гранични войски, 21- годишнината на Групово дело „ Гранична полиция “, 68 години от основаването на 13-ти граничен отряд, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В с. Вълче поле те се поклониха пред паметника, построен в чест на граничарите Асен Илиев, Стоил Косовски и Георги Стоименов. Героизмът на 13-ти Граничен отряд бе почетен пред паметния мемориал в с. Малко Градище. Церемонията завърши с церемониален концерт в НЧ “Братолюбие-1884 “ в Любимец.

По покана на уредника на събитието – община Любимец, на възпоменателното празненство участваха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, шефът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков, представители на МО, народни представители от района, зам.-областният шеф, кметове от прилежащи общини и някогашни, сегашни чиновници на Гранична полиция.

След формалното разкриване и одобрение от кмета на Любимец Анастас Анастасов, слово произнесе и зам.-министър Стефан Балабанов. „ Вие сте хора с извънредно виновната задача да пазите и отбраняване границите ни. Благодаря на всички, които през днешния ден с чест и достолепие отдадохте респект на починалите в отбрана на границите ни “.

Под мотото „ Нито крачка обратно! Зад нас е България “ с израз на почитание и благодарност, зам.-министър Балабанов раздаде почетни плакети на комисар Г. Матеров-началник на ГПУ-Ново село, на комисар Г. Гинчев – шеф ГПУ-Ивайловград, на ст.инспектор В. Делчев – шеф група защита към ГПУ Ново село и гражданска премия на Стоян Хадживеличков – модератор на граничарите в България.

От своя страна, кметът на Любимец удостои с плакет на града министър Младен Маринов и основен комисар Светлан Кичиков. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР