Националният рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз Митко Ценов

...
Националният рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз Митко Ценов
Коментари Харесай

Митко Ценов със силен резултат на крос Луковитски моми

Националният рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз Митко Ценов победи в обичайния крос " Луковитски моми ". Ценов измина трасето от 3000 метра за 8:18.5 минути и изпревари безапелационно втория Иво Балабанов, който финишира за 8:35.3 минути. Трети с 8:49.2 минути се подреди Йоло Николов, който е персонален треньор на спечелилия Ценов.

След бягането Николов съобщи, че неговият ученик се готви интензивно за Европейското състезание по крос-кънтри в Тилбург, Холандия, при започване на декември, като преди този момент предстоят стартове и в националния и в балканския шампионат по крос-кънтри.

В кроса при дамите на 2000 метра най-бързе беше Маринела Нинева с 6:44.3 минути, като изпревари с 8.3 секунди втората Радосвета Симеонова. Третото място остана за Кристина Иванова със 7:00.4 минути.

Над 200 деца, девойки, момчета, юноши и девойки, както и спортисти от Сърбия, участваха на " Луковтски моми ". Най-добрите бегачи бяха наградени от първия вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация и президент на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов и от кмета на община Луковит Иван Грънчаров. Карамаринов получи плакети от общината и атлетически клуб " Атлетик 90 " - Луковит по случай 60-годишнината си, която бе при започване на годината. Карамаринов е почетен жител на Луковит.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР