Националният регулатор на медицинските продукти на Франция забрани използването на

...
Националният регулатор на медицинските продукти на Франция забрани използването на
Коментари Харесай

Франция спря клиничните тестове на хидрохлорохин

Националният регулатор на медицинските артикули на Франция забрани потреблението на лекарството хидрохлорохин, малко откакто посъветва практикуващите лекари да не го изписват, а жителите да не го употребяват за лекуването на COVID-19, написа американската редакция на списание Politico.
Този ход идва малко след обява в списание The Lancet от 22 май, петък, която, базирайки се на огромно изследване, сложи под подозрение изгодите от хидрохлорохина - лекарство против малария - за пациентите с COVID-19. Освен това изследването свързва потреблението на лекарството с нараснал риск от сърдечни проблеми.
Министърът на опазването на здравето Оливие Веран изиска от Националния съвет за публично здраве през уикенда да преразгледа разрешението за приложимост на лекарството при незабавни случаи във Франция, както и предписването на хидрохлорохин на приети в болница пациенти с COVID-19.
Освен това регулаторът за медикаментите разгласи във вторник, че новите пациенти няма да бъдат включвани в 16-те клинични изпитвания на хидрохлорохин, които се организират понастоящем във Франция, съобщи организация Фокус.
Решението идва малко откакто Световната здравна организация разгласи в понеделник, 25 май, че краткотрайно ще прекрати клиничните тествания на лекарството от съображения за сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР