Националният ръгби отбор на България продължава великолепното си представяне в

...
Националният ръгби отбор на България продължава великолепното си представяне в
Коментари Харесай

Прогресът на националния отбор по ръгби не остава незабелязан


Националният ръгби тим на България продължава превъзходното си показване в шампионата на Ръгби Европа. С две есета на Ивайло Иванов и по едно на Илия Димитров и Светослав Одаджийски, нашите надиграха Израел с 34:15 и със стопроцентов актив не престават да са на първото място в класирането в Южната дивизия на Конференция 1.

Победителят в групата ще играе през 2024 година на равнище „ Трофи ” (второто по мощ на Стария континент) и ще взе участие в квалификациите за Световната купа през 2027 година

По управлението на френския селекционер Ромен Балмис нациналният ни тим изпраща най-силната година от основаването си. Нашите завоюваха всичките си мачове през 2022 година, което е нечуван триумф в историята на този спорт у нас.

През сегашния сезон в Южната дивизия на Конференция 1, България към този момент се разправи с дългогодишните участници Малта (23:14) и Израел (34:15). Оставащите два мача от програмата, с Кипър и с новобранеца Словения, ще се играят напролет на идната година.

Тази година ще бъде знаменателна и по още една причина, тъй като единствено след дни, Българската федерация по ръгби ще разгласи детайлностите по новото си партньорство с водещата българска iGaming компания WINBET, с която работи сполучливо към този момент много време и което също има принос в напредъка на българския народен ръгби тим.

Този път, партньорството сред федерацията и компанията като се изключи че ще бъде възобновено, ще бъде разширено с нови начинания и това е напълно разумно след напредъка, който отбелязва нашите национали, почнал през 2018 година, когато бе извоювана дивизията на разрастващите се страни. На идната година единствено две бонус точки лишиха нашите от промоция в Първа дивизия на равнище „ Конференция ”. През 2020 година България бе безапелационно отпред, когато поради Коронавирус пандемията конкуренцията бе анулирана. При възобновяване ѝ през 2021 година нашите приключиха безапелационно на първото място, изпреварвайки Сърбия, Андора, Босна и Херцеговина и Турция.

Снимка: Стартфото

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР