Националният профсъюз на журналистите на Венецуела съобщи, че след атентата

...
Националният профсъюз на журналистите на Венецуела съобщи, че след атентата
Коментари Харесай

Куп журналисти арестувани след опита за атентат срещу Мадуро

Националният синдикат на публицистите на Венецуела заяви, че след атентата против президента на страната Николас Мадуро управляващите са арестували 11 сътрудници на разнообразни медии, съобщи БГНЕС.
" 11 публицисти и работещи в медиите бяха нелегално арестувани, някои от тях бяха пребити, а други ограбени. Протестираме против това и призоваваме за санкции за виновните за нарушаване на правото на информация лица ", написа в Twitter акаунта на профсъюза.
Сред арестуваните има публицисти от Аржентина и Испания, сътрудници на организация " Франс прес ", както и представители на локални медии.
Атентатът против президента на Венецуела беше осъществен по време на честванията във връзка 81-годишнината от основаването на Националната боливарска армия в столицата Каракас. Безпилотни летателни апарати, натоварени с експлозиви, пробваха да се приближат до подиума, където говореше Мадуро, само че бяха обезвредени от силите за сигурност. Президентът и висшето управление на страната са невредими, само че измежду силите за сигурност има седем потърпевши.
Мадуро към този момент упрекна за покушението " ултрадесните " във Венецуела и Колумбия, както и президента на Колумбия Хуан Мануел Сантос. Той съобщи, че уредниците на опита за ликвидиране живеят в Съединени американски щати. Съветникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джон Болтън отхвърли страната му да е съпричастна към покушението. Колумбия също назова обвиняването смехотворно.
Редица страни, измежду които Русия, Никарагуа, Куба, Салвадор, Боливия и Испания, осъдиха опита за ликвидиране на Мадуро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР