Националният природонаучен музей на БАН организира тържествена церемония в памет

...
Националният природонаучен музей на БАН организира тържествена церемония в памет
Коментари Харесай

Природонаучният музей организира церемония в памет на Боян Петров

Националният природонаучен музей на Българска академия на науките провежда тържествена гала в памет и в чест на българския планинар и зоолог Боян Петров. Инициативата ще се състои през днешния ден от 17.00 часа в Големия салон на Българска академия на науките. От 16:00 часа ще бъде отворена книга, в която всеки може да отдаде респект към паметта на Боян Петров.
 
Паметното събитие ще открие проф. Николай Спасов - шеф на Националния природонаучен музей на Българска академия на науките. На него д-р Петър Берон, проф. Павел Стоев и докторантката Виолета Желязкова ще показват изследователските приноси и заслугите на Боян Петров към Националния природонаучен музей, към Центъра за проучване и отбрана на прилепите, както и природозащитните дела, които той поддържаше.
 
За първи път ще бъдат показани зоологичните материали, събрани от Боян Петров, илюстрации от експедициите му и някои от изследователските му мемоари.
 
Алпинистът Боян Петров изчезна под връх Шиша Пангма в Хималаите на 3 май. Издирването му бе прекъснато на 16 май. Към 2017 г. той е българският височинен планинар с най-вече – 10, изкачени осемхилядници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР