Националният празник и 140-годишнината от Освобождението ще бъдат отбелязани в

...
Националният празник и 140-годишнината от Освобождението ще бъдат отбелязани в
Коментари Харесай

Скиори и сноубордисти се спускат с народни носии от вр. Снежанка

Националният празник и 140-годишнината от Освобождението ще бъдат маркирани в Пампорово с самодейността Голямото ски втурване с носии, оповестиха уредниците.
 
Стотици скиори с носии и българското знаме ще се спуснат дружно на 3 март от вр. Снежанка. Инициативата се организира за втора поредна година в курорта, а видео запис от празничното скиорско шествие ще бъде заровен в капсула на времето на връх Шипка на 22 септември, оповестява Антония Каменичка , уредник на събитието.
 
Българи от чужбина, съветски и британски скиори с български носии са удостоверили присъединяване в патриотичното ски втурване.
 
Стотици скиори и сноубордисти се чака да се включат в Голямото втурване , което ще стартира в 11.30 часа от вр. Снежанка. Финалът на ски шествието ще бъде на плаца „ Студенец ”, където ще прозвучи Националният химн, а по-късно ще се извие българско хоро.
 
За участниците в ски спускането е планувано гратис качване с всички лифтове към кулата Снежанка ” от 10:30 до 11:20 часа. Ще се състои и конкурс за най-красива национална носия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР