„Националният план за нарастване на бюджета за отбрана се изпълнява

...
„Националният план за нарастване на бюджета за отбрана се изпълнява
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Бюджетът за отбрана през следващите години ще нараства, както е планирано

„ Националният проект за повишаване на бюджета за защита се извършва и разноските по плана за придобиване на нов военен аероплан през тази финансова година по никакъв метод няма да обиден бюджета за защита през идващите години и той ще нараства, както е планувано. Това значи, че от ресурсна позиция развиването на модернизацията както на Сухопътните войски, по този начин и на останалите типове въоръжени сили, е обезпечено “. Това сподели заместник-министър Атанас Запрянов в слово от името на министъра на защитата по случай бойния празник на Сухопътните войски през днешния ден, 19 ноември.

Тържественото честване се състоя във Военната академия „ Г. С. Раковски “ в наличието на президента и висш главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, ръководителя на парламентарната Комисия по защита Константин Попов, началника на защитата военачалник Андрей Боцев, висши военни, дипломати, офицери от запаса.

Радев поздрави Сухопътните войски. Те са гръбнака на армията ни, съобщи ген.-майор Михаил Попов

Заместник-министър Запрянов акцентира, че политическото управление на Министерството на защитата споделя загрижеността на командира на Сухопътните войски, за това че модернизацията е неизбежна, доста значима, само че се забавя. „ Това закъснение не се дължи нито на политически, нито на военни фактори, а на сложността на процедурите по превъоръжаване “, увери той.

“Благодаря Ви за усърдието и че не се огъвате пред компликациите. Запазихте своите качества и работихте упорито за тяхното надграждане. Разчитам на вас, освен като на най-големия тип въоръжени сили, само че и като екип от експерти, от почтени воини и персони “. Това съобщи началникът на защитата военачалник Андрей Боцев в своето приветствие към персоналния състав на Сухопътните войски.

Генерал Боцев подчертава върху повишението на възнагражденията на военнослужещите и цивилните чиновници във Въоръжените сили в три следващи години, както и на нараствания брой състезания за военнослужещи и улеснените условия за назначението им.

Началникът на защитата напомни извършващите се поправки и преустройство на сградния фонд в редица военни формирования. Той съобщи, че чака подписване на контракта за новите бойни машини през 2020 година „ Отворихме пътя за реализация и на други основни, въпреки по-малки планове за ремонт, рационализация и закупуване на нова техника и въоръжение – като ремонта на танкове Т-72 и танковия мерник-далекоглед ТПД-К1 “.



„ Днес ние сме почтени наследници на тези, които защитаваха България. Ние тренирахме по полигоните, ние сме на задачи, ние помагахме на популацията. Бяхме там, където би трябвало. Днес заставаме с гордо вдигната глава пред обществото. Първи сме по извършени учения и участници в тях, първи по участия в задачите, както и по оказване на помощ на популацията “, сподели в словото си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.



На тържеството от името на министъра на защитата с почетен знак на МО „ Св. Георги “ I степен бе награден о.з. генерал-лейтенант Кирил Цветков, шеф на Главния щаб на Сухопътните войски (2001 година - 2003г). Награди от името на министъра на защитата получиха и седем военнослужещи.

За отлични резултати и висок професионализъм началникът на защитата военачалник Андрей Боцев награди седем военнослужещи от Сухопътните войски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР