Националният план на България за готовност при пандемия ще служи

...
Националният план на България за готовност при пандемия ще служи
Коментари Харесай

След Нова година започва имунизация срещу COVID-19

Националният проект на България за подготвеност при пандемия ще служи за генерична подготвеност на страната да се готви за каквато и да било пандемия. Това стана ясно при представянето му на брифинг в Министерския съвет.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов изясни, че при правенето на проекта са употребявани управления и насоки на СЗО и Европейския център за предварителна защита и надзор по болесттите.

Основните цели на проекта за подготвеност за пандемия са ограничение на заболеваемостта и смъртността, обезпечаване на лекуване на заболелите , поддържане на действие на браншове, обезпечаване на непрекъсната, достоверна и актулана информация за хода на пандемията.

Националният проект за подготвеност при пандемия има общ темперамент и включва съществени насоки за деяние. Представеният народен проект е програмен документ, основополагащ за оправянето на страната и всички връзки и институционални взаимоотношения, нужни за реализирането на всички дейности на цялата страната за оправянето при избрана пандемия.
 Получаваме 125 000 дози от имунизацията на
Получаваме 125 000 дози от имунизацията на " Пфайзер " към Нова година

Подготвя се народен проект за имунизация на популацията

Националният проект е основата, на която се изготвят съответните пандемични проекти за съответното заболяване. Такива проекти ще бъдат създадени, в случай че нашето общество се изправи пред друга пандемия, разясни здравният министър.

Държавният основен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев посочи, че главното, което се пробват да кажат е, че в осъществяване на решение на Народно събрание бил създаден генеричен проект, който касае пандемиите. Полезно е да има подобен проект, тъй като дава главните насоки и точки - по какъв начин да се прекъсне епидемиологичният развой и по какъв начин да се обезпечат във допустимо най-кратък период имунизациите , изясни доцент Кунчев.

Ключово значение има посланията към хората, на какъв език се споделя или стигаме до феномена , когато сме във вълна на епидемията, да се твърди, че няма подобен вирус. След Нова година ще стартираме имунизация против ковид, увери доцент Кунчев.

Според него какъв резултат да се търси върху публичното здраве, когато хората не имат вяра в ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР