Националният отбор по волейбол записа пета победа в Лига на

...
Националният отбор по волейбол записа пета победа в Лига на
Коментари Харесай

Волейболистите ни напомниха за себе си и сразиха САЩ!

Националният тим по волейбол записа пета победа в Лига на нациите. " Лъвовете " надделяха с 3:1 (21:25, 25:19, 25:23, 25:23) Съединени американски щати в дуел от група 19, изигран в пловдивската зала " Колодрума ".
Волейболистите на Пранди демонстрираха темперамент и съумяха да извърнат развоя на мача след изгубения по безапелационен метод първи гейм.
Много впечатляващ беше методът, по който " лъвовете " съумяха да завоюват третата част след закъснение от 11:16, когато геймът изглеждаше изгубен. Драматични моменти имаше и в завършек на четвъртия гейм, като победната точка трябваше да бъде тествана със системата за видеоповторения.
Селекционерът Пранди сигурно ще извлече нужните поучения преди утрешния мач против Иран. Сервисът и блокадата ни - с пренебрежими изключения - не действаха на най-високо равнище, което беше обезщетено от множеството грешки, които позволиха състезателите на съперника.
Най-резултатен в нашите редици беше Цветан Соколов с 20 точки - двойно повече от втория най-хубав в това отношение Николай Николов.
Иначе в мача над всички беше американският краен нападател Бенджамин Пач с 22 точки. Томас Джаешке, чийто бомбени сервиси нееднократно ни притиснаха до стената, приключи срещата с 13 пункта.
Трябва да се означи, че Американците пристигнаха без огромна част от звездите си за последния уикенд от конкуренцията - Матю Андерсън, Максуъл Холт, Мика Кристенсън, Тейлър Сандър, Аарън Ръсел, Дейвид Смит, Кавика Шоджи и Ерик Шоджи.
България не помръдна от 12-ата си позиция във краткотрайното класиране, където се намира по силата на своите 5 победи и 8 загуби (13 точки). Успехът ни е втори следващ след трагичното 3:2 над Германия в предходния турнирен уикенд.
За Съединени американски щати загубата беше 6-а в Лигата на нациите и втора в последните им три мача. Тимът заема 8-о място с 22 точки.
Двубоят сред България и Иран е на следващия ден (29 юни) със същия начален час - 20,40 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР