Националният отбор по волейбол на Холандия записа победа и две

...
Националният отбор по волейбол на Холандия записа победа и две
Коментари Харесай

Волейболистите на Холандия победиха веднъж и два пъти загубиха от Словения

Националният тим по волейбол на Холандия записа победа и две загуби в трите си контроли, които изигра против европейския вицешампион Словения.
 Елица Василева: Шансът ни за присъединяване на Игрите в Токио е едно към осем
Елица Василева: Шансът ни за присъединяване на Игрите в Токио е едно към осем

Капитанката счита, че тимът е чудесно квалифициран

Първо " лалетата ", водени от Роберто Пиаца, стигнаха до чиста победа с 3:0 (22:25, 23:25, 22:25) в първия другарски мач, игран в Любляна. След това двата отбора изиграха още един спомагателен гейм, който бе извоюван от словенците с 25:23. Над всички за Холандия бе Нимир Абдел-Азиз със страхотните 28 точки за успеха. За отбора на Словения Клемен Чебул осъществя 21 точки, а Тине Урнаут се регистрира с още 15 точки.

След това холандците остъпиха с 1:3 (17:25, 21:25, 28:26, 14:25) във втората инспекция в словенската столица. В този дуел треньорите и на двата отбора - Алберто Джулиани и Роберто Пиаца, използваха изцяло разнообразни сформира и схеми на игра. Най-резултатен за Холандия беше Роберт Андринга с 15 точки, а Вуутер Тер Маат приключи с 12. За домакините от Словения Тончек Щерн заби 23 точки, а Рок Можич осъществя още 20 точки за успеха.

Снощи двата отбора се срещнаха в Марибор за финален път, преди да отпътуват за олимпийската подготовка в Берлин. Срещата беше отворена за феновете, като на трибуните имаше към 2,700 фенове. Домакините от Словения зарадваха правилните си фенове с победа с 3:1 (26:24, 16:25, 25:22, 31:29). Най-полезен за словенците още веднъж беще Тончек Щерн с 21 точки, а Клемен Чебул добави още 18 точки за успеха. За " лалетата " Нимир Абдел-Азиз приключи с 20 точки, а Тийс Тер Хорст с 14 точки.

България ще се изправи против холандците на 7 януари, вторник от 15:00 часа българско време. " Лалетата " оповестиха първи групата си от 14 волейболисти за шампионата в Берлин, като направиха това още предходната седмица.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР