Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18

...
Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18
Коментари Харесай

Пламен Христов: Целта ни е да играем добър волейбол

Националният тим по волейбол на България за юноши под 18 години е в чешкия град Злин, където от на следващия ден, 7 април стартира присъединяване на Европейското състезание в Чехия и Словакия. Нашите момчета са в група I, дружно с домакините от Чехия, Германия, Гърция, Турция и Беларус. В първата си среща младите ни национали се изправят против Германия, а дуелът е от 20:00 ч. Ето какво сподели треньорът Пламен Христов за BGvolleyball.com преди старта на Евроволей 2018.

Как мина подготовката?

Подготовката мина на положително равнище. Българска федерация по волейбол ни обезпечи положителни условия и сме признателни за това. Доволен съм от всички момчета, те поставиха доста усърдие. За страдание единствено 12 пътуват за Европейското състезание.

Здравословно по какъв начин са момчетата?

Добре сме, всички състезатели са здрави. Надявам се по този начин да бъде до края с цел да покажем нашите благоприятни условия.

Готов ли е отборът за идните борби?

По време на подготовката направихме доста контролни срещи против разнообразни мъжки тимове в България. За страдание не успяхме да проверим силите си против връстници от други страни, защото от Румъния не пожелаха да дойдат в София за срещи, а Сърбия не се класира за Европейското състезание. Гърция и Турция пък са в нашата група и по този начин се получи, че нямахме противници от околните страни за контроли. Смятам, че изградихме тим на положително равнище и сме подготвени.

Имате ли сложени цели за това Европейско?

Не, нямаме сложени съответни цели. Първата ни съществена цел е излизане от групите. След това колкото се може по-напред. ще играем мач за мач и ще се стремим да даваме максимума. Целта е да играем добър волейбол. Прогнози не обичам да върша. Надявам да се представим на равнище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР