Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17

...
Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17
Коментари Харесай

Националите U17 започват пътя си за класиране на Евроволей 2020 с домакинство в София

Националният тим по волейбол на България за юноши под 17 години, който е воден от Мартин Стоев, започва пътя си за присъединяване на Европейското състезание 2020 с домакинство на регионален квалификационен шампионат - първи кръг от евроквалификациите. Надпреварата ще се организира от 10 до 12 януари в София, а сцена на борбите е столичната зала " Христо Ботев ".

Младите ни волейболисти, които са сребърни медалисти от Евроволей 2019 в София, ще се изправят против Турция, Сърбия и Румъния на регионален принцип. Победителят получава директна квота за Шампионата на остарелия континент. Останалите три от класирането получават право на присъединяване във втори кръг на европейските квалификации, които ще бъдат през април идната година.

Припомняме, че с изключение на вицешампионската купа в Европа, волейболистите на България под 17 години станаха и балкански първенец седмица единствено преди европейското състезание, още веднъж в София. С това " лъвчетата " побеждават с купата в балканския район за втора поредна година. Само след месец и половина нашите момчета още веднъж ще се изправят против познати противници, като задачата е продобиване на зоналната евроквалификация и билет за Евроволей 2020 от първия път.

Шампионатът на Стария континент за тази възраст ще се организира в Италия и Гърция в интервала от 10 юли до 9 август идната година (точните дати не са избрани все още), като семейството на двете страни им носи непосредствено присъединяване в разногласието за купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР