Националният отбор по волейбол на България за юноши до 19

Националният отбор по волейбол на България за юноши до 19 ...

Съставът на България U19 за юношо за Младежкия олимпийски фестивал в Баку.

Националният отбор по волейбол на България за юноши до 19 години, който е воден от треньора Пламен Христов, замина за Азербайджан, където ще вземе участие в Младежкия олимпийски фестивал. Турнирът е от 22-и до 27-и юли в Баку.

На олимпийския фестивал в Баку участват осем отбора от Стария континент. Тимовете са разделени в две групи по четири, като играят всеки срещу всеки в своя поток. България попадна в по-тежката група, като съперници на националите ни са вицешампионът от Евро 2018 Чехия, бронзовият медалист Италия и завършилия на 7-о място тим на Белгия. В другата група са съставите на домакините от Азербайджан, Русия, Германия и Беларус.

Първите два от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победени за бронзовите отличия. Заелите трето място в групите излизат за 5-о място, а четвъртите в груповата фаза спорят за 7-о място в крайното класиране.

През изминалата година младите ни волейболисти завършиха на 6-о място на Европейското първенство в Унгария и Словакия. Целта, поставена от БФВолейбол пред тима сега е надграждане и класиране до 5-о място на фестивала в Баку.

Съставът на България U19 за юноши за фестивала в Баку:
Желязко Апостолов (Левски)
Милослав Димитров (Левски)
Симеон Добрев (Дунав Русе)
Божидар Георгиев (ЦСКА)
Андрей Христов (ЦСКА)
Денис Карягин (Нефтохимик 2010 Бургас)
Петър Петров (Арда Кърджали)
Любослав Телкийски (Виктория Волей Пловдив)
Самуил Вълчинов (Левски)
Теодор Йорданов (Добруджа 07 Добрич)
Николай Захариев (Славия)
Руси Желев (Берое 2016 Стара Загора)

Източник: sportal.bg