Националният отбор по волейбол на България за юноши до 19

...
Националният отбор по волейбол на България за юноши до 19
Коментари Харесай

Съставът на България U19 за юношо за Младежкия олимпийски фестивал в Баку

Националният тим по волейбол на България за юноши до 19 години, който е воден от треньора Пламен Христов, отпътува за Азербайджан, където ще вземе присъединяване в Младежкия олимпийски фестивал. Турнирът е от 22-и до 27-и юли в Баку.

На олимпийския фестивал в Баку вземат участие осем тима от Стария континент. Тимовете са разграничени в две групи по четири, като играят всеки против всеки в своя поток. България попадна в по-тежката група, като противници на националите ни са вицешампионът от Евро 2018 Чехия, бронзовият медалист Италия и приключилия на 7-о място отбор на Белгия. В другата група са съставите на домакините от Азербайджан, Русия, Германия и Беларус.

Първите два от всяка група оформят крайна четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за купата, победени за бронзовите оценки. Заелите трето място в групите излизат за 5-о място, а четвъртите в груповата фаза спорят за 7-о място в крайното класиране.

През миналата година младите ни волейболисти приключиха на 6-о място на Европейското състезание в Унгария и Словакия. Целта, сложена от БФВолейбол пред отбора в този момент е надграждане и класиране до 5-о място на фестивала в Баку.

Съставът на България U19 за юноши за фестивала в Баку:
Желязко Апостолов (Левски)
Милослав Димитров (Левски)
Симеон Добрев (Дунав Русе)
Божидар Георгиев (ЦСКА)
Андрей Христов (ЦСКА)
Денис Карягин (Нефтохимик 2010 Бургас)
Петър Петров (Арда Кърджали)
Любослав Телкийски (Виктория Волей Пловдив)
Самуил Вълчинов (Левски)
Теодор Йорданов (Добруджа 07 Добрич)
Николай Захариев (Славия)
Руси Желев (Берое 2016 Стара Загора)

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР