Националният отбор по волейбол на България за жени до 23

...
Националният отбор по волейбол на България за жени до 23
Коментари Харесай

Тони Зетова: Не се главозамайвам от този успех

Националният тим по волейбол на България за дами до 23 години, който завоюва бронзовите оценки на международното състезание в Словения, бе почетен със състезателен " Икар " за Отбор №1 на 2017 година. Треньор на младите ни националки е Антонина Зетова, а ето какво сподели тя в изявление за BGvolleyball.com след церемонията по награждаването:

- Спечелихте състезателен " Икар " за Отбор на годината. Като треньор на тези девойки, задоволена ли си от този приз?
- Въпреки огромната конкуренция, комисията оцени нашето достижение, което е един от най-големите триумфи в женския ни волейбол. Много сме разчувствани и доста се радваме, тъй като това е доста влиятелна премия. Призът е благодарност за нашите старания. За нас от една страна това е доста влиятелна премия, само че в това време е и огромна отговорност. Защото тя би трябвало да се пази и доста се надявам да имаме късмет да повторим триумфа.

- Ще успеем ли и по какъв начин виждаш бъдещето в женския ни волейбол?
- Винаги съм казвала, че от години сме нямали толкоз класен женски тим. Състав, който има действителния потенциал да реализира доста огромни неща. Така, че се надявам най-накрая да стартират да се реализират триумфи.

- Всички девойки почетоха церемонията, представихте се в действителност като един тим..
- Да, всички без Силвана Чаушева, която не можа. Дори капитанката Гергана Димитрова съумя да се върне от Швейцария, което е ужасно. Много се веселя от наличието на всички и изключително за Гери, тъй като тя не можа да взе участие във всички празненства след спечелването на медала.

- Изпращаш ли една сполучлива 2017 година?
- Естествено, да. За мен е огромно задоволство. Аз не се главозамайвам от този триумф, въпреки всичко съм човек, който има доста триумфи. Знам, че зад всеки един стои доста работа, доста религия и построяването на мощен колектив. Но както можеш да постигнеш триумф, по този начин на другата година той може да не пристигна заради ред аргументи. Всичко това е мимолетно и не се заблуждавам. Но персонално за мен, като треньор, който занапред прохожда в тази специалност, това е един добър знак за метода по който работя.

- Какво си пожелаваш за 2018 година?
- Пожелавам си да имам шанс. Може би това е най-важното. Също по този начин да съм щастлива, тъй като щастливият човек има всичко, той е здрав, задоволен, той е влюбен, дееспособен – всичко това включва думата " благополучие ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР