Националният отбор по вдигане на тежести е получил уверение, че

...
Националният отбор по вдигане на тежести е получил уверение, че
Коментари Харесай

Националите по вдигане на тежести получили уверение, че федерацията ще реши проблемите си

Националният тим по повдигане на тежести е получил увещание, че " нещата ще се подредят ", съобщи треньорът Иван Иванов. Българската федерация е изправена пред тежко тестване, като до юни би трябвало да заплати санкция от 250 хиляди $ на интернационалната федерация поради допинг абсурда от 2015 година

В понеделник президентът на Българската федерация по повдигане на тежести Неделчо Колев изрази терзанието си за бъдещето на организацията, като съобщи, че ще търси диалог с министъра на спорта. От своя страна Кралев отговори, че е страната няма законово учредения да заплати санкцията и ще потърси различен метод за обезпечаване на средствата.

" Имаме увещание от управлението, че нещата ще се подредят. Това съм споделил и на състезателите в залата. Помолих ги да се съсредоточат върху европейското състезание и да не се занимават със странични неща. В края на краищата това не са наши задължения ", сподели още Иванов.

 Георги Шиков, Даниела Пандова, Иван Иванов и Стилиян Гроздев (от дясно наляво)
© LAP.bg

Георги Шиков, Даниела Пандова, Иван Иванов и Стилиян Гроздев (от дясно наляво)

Треньорът насочи серия похвали за работата на министъра на спорта Красен Кралев. Според олимпийския първенец от игрите в Барселона през 1992 година Кралев има принос за развиването на спорта.

" Г-н Кралев се пробва и прави сполучливи опити да оказва помощ на всички. Целият спорт се отлепи леко от дъното, като освен нашия спорт, а и бокса и гимнастиката имат много триумфи ", съобщи Иванов.

Той дефинира представянето на България на европейското състезание за сполучливо. Националите завоюваха три медала в многобоя - сребро на Стилиян Гроздев до 62 кг и два бронза на Даниела Пандова (до 48 кг) и Георги Шиков (до 105 кг).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР