Националният отбор по художествена гимнастика беше разпуснат заради пандемията коронавирус.

...
Националният отбор по художествена гимнастика беше разпуснат заради пандемията коронавирус.
Коментари Харесай

Заради коронавируса разпуснаха гимнастичките

Националният тим по художествена гимнастика беше разхлабен поради пандемията ковид. Момичетата от ансамбъла и самостоятелните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн бяха събрани на подготвителен лагер във Варна, само че техните треньорки и управлението на федерацията решиха, че здравето е преди всичко.

“Всички са разпуснати и сега са по домовете си, удостовери президентът на федерацията Илиана Раева пред “България Днес”. - Изчакваме, с цел да забележим какво ще се случи през идващите дни с календара. Още нямаме изясненост по кое време ще се съберат още веднъж. Нещата се трансформираха. Сега девойките ще получат почивката, която беше планувана за интервала преди олимпиадата. Ще стартираме по-рано подготовка за Игрите.”

Целият календар за сезона в художествената гимнастика беше прекроен. Всички надпревари бяха анулирани.

“Отложихме Световната купа в София за по-късен стадий, както направиха и останалите уредници от други страни. Всички сътрудници са освободили състезателите”, добави Раева.

Тя няма визия дали олимпийските игри в Токио също са в заплаха. Във вторник президентт на Международния олимпийски комитет Томас Бах направи конферентна връзка с националните олимпийски комитети. След нея от МОК излязоха със мнение, че към този момент няма да вземат крайни решения и ще изчакат развиването на пандемията.

“Не съм способена за олимпийските игри. Нека да кажат хората, които наблюдават нещата и могат да поемат отговорност”, добави Илиана Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР