Националният отбор по художествена гимнастика ансамбъл и индивидуално продължава лагера

...
Националният отбор по художествена гимнастика ансамбъл и индивидуално продължава лагера
Коментари Харесай

Грациите ни тренират на Белмекен за бързина и издръжливост

Националният тим по художествена гимнастика отбор и самостоятелно продължава лагера на високопланинската база в Белмекен. За физическата подготовка на гимнастичките дава отговор националната рекордьорка на 1000 метра и полуфиналистка на 400 метра с трудности от Олимпийските игри в Пекин 2008 Цветелина Кирилова.

" Високопланинската базова подготовка стартира на цялостни обороти още от първия ден. Работим върху всички физически качества, само че главно се натъртва върху експедитивност, бърза реакция и устойчивост. Сила, сръчност и еластичност са в основата на всичките занимания, които непрекъснато упражняваме и поддържаме ", разяснява Кирилова за фейсбук страницата на БФХГ.
 " Момичетата имат един почивен ден - неделя, в който се разхождат, играят билярд, карти, дартс. Любов, неизменност и умствена настройка са моите три стъпки към развиването, узряването и триумфа ", добави Цветелина Кирилова.
 Подготовката на състезателките от националния тим по художествена гимнастика преди всеки сезон обичайно стартира от Белмекен. На високопланинската база са титулярките в ансамбъла Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова, няколко нови девойки и индивидуалистките Катрин Тасева, Невяна Владинова и Петя Борисова. На грациите от ансамбъла им следва подготовка на две изцяло нови съчетания с нови уреди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР