Националният отбор по футбол приема Франция в последното си домакинство

...
Националният отбор по футбол приема Франция в последното си домакинство
Коментари Харесай

Ще опазят ли лъвовете крепостта Васил Левски непревзета от Франция

Националният тим по футбол приема Франция в последното си домакинство от този цикъл международни квалификации.

Двубоят против “петлите” провокира еуфория измежду почитателите, само че не тъй като възможностите ни за постигане на Мондиал 2018 са огромни, а поради сърцатата игра на “лъвовете” против Холандия и изключително кошмара Швеция, която върна доверието на публиката в това потомство футболисти. Надежда за постигане до бараж има, въпреки и да е минимална, само че тя минава през наложителни победи през днешния ден над Франция и в понеделник против Люксембург.

Исторически националният тим по футбол няма обремененост от днешния противник, който няма победа в София от 85 години насам. В последните два конфликта с Франция на “Васил Левски” печелим чисти победи с по 2:0, а датата 17 ноември 1993 година и името Емил Костадиновм ще останат вечно във френската футболна памет. Любопитното е, че краят на този квалификационен цикъл наподобява малко на този от есента на 1993 година, когато Франция има потребност единствено от една точка в последните си два мача, само че ги губи от Израел и България и не се класира на международното в Съединени американски щати.

“Петлите” демонстрираха, че не са неузявими, като в предходния си мач приключиха 0:0 с тима на Люксембург, което беше голяма изненада. Преди това не съумяха да победят Беларус и позволиха загуба в края от Швеция.

Селекционерът Петър Хубчев остава без двама значими играчи за днешния дуел. Поради санкции огромния мач ще пропуснат капитанът Ивелин Попов и Ивайло Чочев, а Александър Тонев е контузен. Пламен Илиев на вратата. Пред него ще работят Страхил Попов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Петър Занев. В средата ще работят Георги Костадинов, Симеон Славчев и Мартин Райнов или Кристиян Малинов. Триото в офанзива ще бъде формирано от Станислав Манолев, Спас Делев и Тодор Неделев.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан не разкри желанията си, само че упованията са да избра скица 4-3-3, като ще заложи на нападателното трио Килиан Мбапе, Александре Лаказет и Антоан Гризман. На пейката ще седне Оливие Жиру, което не се беше случвало от 2016 година. На процедура Дешан разчита извънредно доста на младия Мбапе, тъй като ще подреди състава като клубния му тим ПСЖ, с цел да му обезпечи повече независимост на деяние.

В другите мачове от групата Швеция приема Люксембург, а Беларус е хазаин на Холандия.

Вероятни сформира:

България: Пламен Илиев, Страхил Попов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Петър Занев, Георги Костадинов, Симеон Славчев, Кристиян Малинов, Станислав Манолев, Спас Делев, Тодор Неделев.

Франция: Лорис, Сидибе, Варан, Юмтини, Дин, Толисо, Канте, Матюиди, Мбапе, Лаказет, Гризман.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК Мондиал 2018 9 кръг, събота 7 октомври  България 21:45предстои  Франция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР