Националният отбор по футбол на Италия не изигра най-добрия си

...
Националният отбор по футбол на Италия не изигра най-добрия си
Коментари Харесай

Италия съхрани 100-процентовия актив с труден обрат

Националният тим по футбол на Италия не изигра най-хубавия си мач в евроквалификациите, но въпреки всичко съумя да запише 4-а поредна победа в група J. На „ Алианц Стейдиъм” в Торино възпитаниците на Роберто Манчини трябваше да обръщат Босна и Херцеговина от 0:1 до 2:1, с цел да защитят лидерската си позиция.

„ Скуадра адзура” показа доста постна продукция преди почивката, в която влезе с пасив в резултата след попадението на Един Джеко. Много красиво осъществяване на Лоренцо Инсиние в самото начало на втората част и съдбоносен гол от Марко Верати в нейния край извършиха с наслада тифозите по трибуните.

По този метод италианците резервираха преднината си от три точки пред Финландия, който от своя страна завоюва трета поредна победа след 2:0 като посетител на Лихтенщайн. Изключително забавен се оказа третият мач от групата, в който Армения съумя да победи Гърция на открито с 3:2.

Босненците идваха с задача да се реваншират за провалянето с 0:2 от Финландия преди 3 дни и съумяха да удържат под ранния напън на Италия, който докара до индивидуален и не чак толкоз чист късмет пред Фабио Куалярела. Босна загатна за потенциала си при контраатаките в 18-ата минута, когато Един Вишчъ беше на точното място, с цел да засече. Единствено самоотверженият шпагат на Леонардо Бонучи предотврати нещо по-сериозно.

Домакините очевидно не си извадиха нужните заключения и в 32-ата Босна смълча домакинските почитатели. Муамед Бешич доста красиво с пета продължи топката за Един Вишчъ отдясно, който се вряза в наказателното поле. На метър от аутлинията крилото центрира по земя, с цел да откри Джеко пред опразнената врата – 0:1.

До почивката вратарят на босненците Ибрахим Сехич единствено един път трябваше да се намесва по-сериозно. Това се случи в 41-ата минута, когато Куалярела нанесе изстрел от към 15-16 метра и може би вярваше, че ще успее да порази долния десен ъгъл. Сехич с чудесна избавяне мазета в корнер.

Второто полувреме стартира с тактическа рокада за Италия, като Куалярела отстъпи мястото си на Федерико Киеза. Това докара до смяна в постройката на „ скуадрата”, само че не тя беше решаваща за изравняването на резултата. То стана факт в 49-ата минута след заучено осъществяване на ъглов удар отдясно по офанзивата. Федерико Бернардески насочи центрирането си към дъгата, където Лоренцо Инсиние имаше цялото време на света, с цел да се настройки за изстрел. В доста случаи тези осъществявания не се получават, само че не и довечера – неаполитанецът нанесе гръмотевично воле към близкия ъгъл, а поради купа от тела вратарят Сехич просто изгледа по какъв начин топката опъва мрежата до разкъсване – 1:1.

Босненците мигновено отвърнаха с рискове пред вратата на Салваторе Сиригу. В 55-ата минута стражът на Торино трябваше да отбива рисков шут на Елвис Шарич по диагонала. Само две по-къссно Вишчъ се озова на голова позиция пред вратарското поле, а Сиригу още веднъж беше ослепителен.

Във финалните минути Италия стегна обръча пред вратата на противника, въпреки и да не стигна до кой знае какви благоприятни условия. Оказа се, че момчетата на Манчини имат потребност единствено от една, с цел да завлечен трите точки. В 86-ата минута Инсиние получи топката отляво и се спусна, с цел да се надиграва един на един с крайния защитник. Нападателят влезе в пеналта и с пас по тревата откри Верати на към 9-10 метра по отношение на вратата. Халфът на ПСЖ нанесе не доста мощен, само че извънредно добре ориентиран шут към долния ляв ъгъл. Вратарят на Босна тук можеше да искания към Ермин Бичакчич, който реши да се защищити от възможен по-силен шут и разреши на топката да мине около него – 2:1.

В класирането Италия води с 12 точки, до момента в който Финландия има 9 на сметката си и заема втора позиция. Босна и Херцеговина се намира на предпоследното 5-о място с 4 пункта, колкото има и Гърция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР