Националният отбор по футбол на България очаквано записа отстъпление в

...
Националният отбор по футбол на България очаквано записа отстъпление в
Коментари Харесай

Сев. Македония и Буркина Фасо ни минаха в ранглистата на ФИФА

Националният тим по футбол на България предстоящо записа оттегляне в международната класация на ФИФА за октомври. Тимът ни мина с 6 позиции обратно и към този момент е №66 в света. Активът ни е 1354 точки, срещу 1378 от септември. Причина за това са трите загуби при започване на този месец - с 1:3 от Унгария в плейофа за европейско състезание, както и двете в шампионата Лига на нациите (0:2 от Финландия и 0:1 от Уелс).

Точно пред нас, на 65-о място, е отборът на Северна Македония, който ще играе заключителен бараж за континенталния шампионат - против Грузия, откакто отстрани Косово. Пред България са още тимовете на Хондурас (№63), Буркина Фасо (№58), Катар (№57), Ямайка (№48) и други, които са с много по-скромни футболни обичаи от нас.

Иначе в Топ 10 на класацията няма смяна. Начело остава Белгия (1765 т.), пред Франция (1752 т.), Бразилия (1725 т.), Англия (1669 т.), Португалия (1661 т.).

До края на годината националите ни имат да изиграят още два мача - за Лига на нациите. На 15 ноември е семейството против Финландия, а три дни по-късно е гостуването против Ирландия. С тези дуели плиключва и контракта на Георги Дерменджиев като народен селекционер. Решение за бъдещето му се чака да вземе новото управление на БФС, което би трябвало да бъде определено на конгреса на 11 декември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР