Националният отбор по баскетбол за мъже до 20 години ще

...
Националният отбор по баскетбол за мъже до 20 години ще
Коментари Харесай

Ясни са съперниците на баскетболните младежи и юноши за Евро 2018

Националният тим по баскетбол за мъже до 20 години ще се изправи против тимовете на Словения, Словакия, Естония, Молдова и Албания на еЕвропейското състезание, Дивизия Б това лято.

Жребият за шампионатите на Стария континент при подрастващите бе изтеглен в Мюнхен.

Националите ни в тази възраст ще се върнат на европейската сцена в София, припомня формалният уебсайт на баскетболната централа.

Европейското състезание у нас ще се организира от 13 до 22 юли, като още веднъж ще е в три зали. Треньор на селекцията ни ще бъде Константин Папазов.

Очаква се в отбора да бъдат включени последните двама българи, попадали в Идеален тим на Европейско състезание за подрастващи – Йордан Минчев и Иван Алипиев. Те и съотборниците му сигурно ще разчитат доста и на поддръжката от цялата баскетболна общност и почитателите в София.

Националният тим по баскетбол на България за юноши до 18 години ще се изправи против съставите на Швеция, Словакия, Словения, Дания и Албания на европейското състезание, Дивизия Б това лято. Баскетболистите, водени от треньора Мануел Марков ще имат шанса да се борят за предно класиране в Скопие, Македония, от 27 юли до 5 август.

Миналото лято, в Талин, Естония, тимът ни в тази възраст, воден отново от Мануел Марков, подвигна високо летвата, като се класира на 7-мо място и бе на крачка от полуфиналите. На този шампионат в Идеалния тим влезе Иван Алипиев, който бе и измежду топ-реализторите в шампионата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР