Националният отбор по баскетбол за жени записа ново поражение от

...
Националният отбор по баскетбол за жени записа ново поражение от
Коментари Харесай

Отново загуба за България от европейския шампион за жени


Националният тим по баскетбол за дами записа ново проваляне от защитаващия европейската си купа тим на Испания в квалификациите за шампионата на Стария континент. В Гуадалахара нашите девойки отстъпиха с 97:57.

Въпреки тежкото проваляне българките демонстрираха положителни осъществявания. Отличен дебют на терена с екипа на националния тим направи Карина Константинова, която дружно с Ива Костова записа първите си точки за женския отбор на България. Първи минути за националния тим записа и присъединилата се в последния миг преди мача. Стефан Михайлов можеше да разчита единствено на 11 девойки в Испания след травмите на Виктория Стойчева, Емилия Янчева и Гергана Иванова. Капитанът Димана Георгиева още веднъж бе най-резултатна с 11 точки, Христина Иванова се отличи с 9, а Ива Костова – със 7.

За испанките Лайя Палая пък се върна за Испания с 4 точки. Алба Торенс се отличи с 13 точки и стана втората по ефикасност баскетболистка в историята на националния тим на Испания с 2019 точки общо (първа е Амая Валдеморо с 2761). Кералт Касас бе най-резултатна с 15 точки, Марта Саргай добави 14 за триумфа.

Очаквано испанките ни превъзхождаха във всички детайли в играта, изключително в битката 40:29 и асистенциите 21:8. За сметка на това записа в пъти по-малко неточности от нашите.

При стрелбата испанките означиха 47 % успеваемост за 2 точки при 74 шута и 44% за три точки при 9 опита. Нашите имаха опция единствено за 33 стрелби за 2 точки, от които вкараха 14 (42%) и за 10 тройки, от които вкараха 4. Българките бяха по-добри само в стрелбата от линията за углавен удар – 17 против 14 сполучливи опита от по 21 за двата отбора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР