Националният отбор по баскетбол на колички завърши на шесто място

...
Националният отбор по баскетбол на колички завърши на шесто място
Коментари Харесай

България зае шесто място на европейското на колички

 Националите на колички останаха трети в групата
Националният тим по баскетбол на колички приключи на шесто място на европейското състезание в София, Дивизия С. В конфликт за петата позиция България отстъпи пред Ирландия с 38:61 точки. Това бе дебютно присъединяване на българския състав на сходен конгрес, пише bgbasket.com.

Националите още веднъж получиха страхотна поддръжка от почитателите в зала " Триадица ", а ирландците също се радваха на гласовита агитка.

Ирландският отбор стартира по-добре и натрупа солидна разлика в първите минути, само че българите направиха мощна серия и понижиха до 11:22 в първата част. Въпреки съпротивата на националите, гостите задържаха удобен задатък до почивката - 19:35.

Третата част бе най-равностойна, само че Ирландия поддържаше водачеството си и пресди последната четвърт резултатът бе 30:47. До края гостите нямаха усложнения да стигнат до триумфа и да заемат петото място на европейското.

С по 13 точки за представителния ни тим приключиха Георги Иванов и Мартин Иванов. Георги овладя и 12 битки в срещата. За Ирландия с 18 точки и 11 битки най-полезен бе Джеремая Хегърти.

Българите реализираха една победа и позволиха две провали в груповата фаза. Воденият от Владимир Искров отбор надделя Унгария и отстъпи пред Чехия и Португалия.
View this post on Instagram
Благодарим за страстите, момчета!????????❤???? Баскетболът е велика игра, за велики сърца като вашите!???? @bf_basketball

A post shared by BGbasket (@bg_basket) on
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР