Националният отбор по баскетбол, макар и в силно подмладен състав,

...
Националният отбор по баскетбол, макар и в силно подмладен състав,
Коментари Харесай

Националите победиха Академик София в контрола

Националният тим по баскетбол, въпреки и в мощно подмладен състав, записа първа победа в новия мандат на старши треньора Росен Барчовски отпред на представителния отбор. "Лъвовете " на България надиграха А1 Академик София с 86:78 в контрола в зала "Триадица " в София.

Двубоят пропуснаха контузеният Венцислав Петков и Лъчезар Димитров, който трябваше да играе за клубния си отбор. Цветомир Чернокожев и Николай Грозев също бяха с екипа на "студентите ". Димитър Димитров също не се появи в игра, което наложи Андрей Иванов да премине в тима на националите за този дуел, а не да играе за отбора си, както бе планувано.

Александър Янев беше най-резултатен за националния тим на България, като приключи с 20 точки. С "дабъл-дабъл " от 16 точки и 10 битки се отличи Станислав Ваклинов, а 10 точки добави Йордан Минчев.

За А1 Академик над всички с 18 точки и 7 битки бе Николай Николов. По 16 точки означиха Цветомир Чернокожев (7 борби) и Николай Грозев. Силно се включи и Мартин Коцев с 13 точки, 8 битки и 7 асистенции. Шанс за игра против мъжкия народен отбор получиха и юношеските национали Константин Паисиев и Дамян Минков.

Лагерът продължава с контрола против Левски Лукойл. Целта на мини-кампа е инспекция на състезатели с капацитет за включване в състава на мъжете, а също - въвеждане на съществени хрумвания за игра и стиковане на щаба на тима.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР