Националният отбор на Унгария снощи завърши 0:0 с Русия в

...
Националният отбор на Унгария снощи завърши 0:0 с Русия в
Коментари Харесай

Треньорът на Унгария: Исландия не прилича на България

Националният тим на Унгария нощес приключи 0:0 с Русия в шампионата Лига на Нациите. Унгарците са пред тимове като Турция и Сърбия в класирането, нареждайки се на втора позиция. " Ние не играхме по-добре от първата ни среща с Русия макар позитивния резултат. Просто играхме доста точно в отбрана и избегнахме грешките от първата среща. Но не беше елементарно, тъй като Русия опита да ни попречи да изнасяме топката с преса. От друга страна обаче ние направихме много положителни контраатаки, което ме радва. Смятам, че всичко, което беше по силите ни, го направихме ", разяснява италианският треньор на унгарците Марко Роси.
" Има аспекти в играта, които би трябвало да подобряваме, само че желая да отбележа, че не всеки път ще играем против такива мощни физически тимове като Русия. Защитната ни игра не беше определена, нямахме подобен проект. Искахме да изглеждаме по-агресивно, само че нямахме шансове против подобен физически преобладаващ тим като Русия. Руснаците имаха 5-6 положителни момента, само че не ги осъществиха, споделя още Роси. Попитан дали е удовлетворен, че неговият тим е първи от 2018-а година насам, който не е позволил гол от Русия, Роси единствено се усмихна предостатъчно и сподели: " Случват се и такива неща във футбола. Радвам се повече, че най-сетне намерихме мястото на Лоик Него на терена и той се оправи отлично. Унгария победи България в първия кръг от баражите за Европейското състезание и на 12-и ноември приема Исландия в Будапеща в опит да стигне втори следващ континентален шампионат.
" Не считам, че Исландия по нещо наподобява на България, Сърбия или Турция, с които играхме досега. Исландците играят класическо 4-4-2, а доста тимове употребяват тази система и им се получава. Също по този начин имат и много положителни характерности, които са отлични в доста аспекти на футбола. Изучаваме противника и сме наясно, че Исландия нито е Русия, нито е Сърбия като класа. Надяваме се на най-хубавото, споделя още италианецът. Накрая той прибавя, че като футболна класа от последните тимове, с които Унгария се е срещала слага преди всичко Русия, а по-късно Сърбия. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР