Националният отбор на Украйна постигна важен домакински успех с 1:0

...
Националният отбор на Украйна постигна важен домакински успех с 1:0
Коментари Харесай

Минимален успех над Чехия подпечата първото място на Украйна

Националният тим на Украйна реализира значим домашен триумф с 1:0 над Чехия в среща от шампионата Лигата на нациите. С този си триумф „ жълто-сините “ си подсигуряваха първото място в Група 1 на Лига Б и оставиха зад себе си чехите. Единственото попадение в срещата осъществя Руслан Малиновски в 43-ата минута. Полузащитникът на белгийския Генк матира стража Иржи Павленка с топовен изстрел от към 25 метра, който попадна тъкмо в долния ляв ъгъл на вратата на чехите.
#UKRCZE pic.twitter.com/NKTeSHlfZP
— eská fotbalová reprezentace (@ceskarepre_cz) 16 октомври 2018 година Гостите от Чехия започнаха решително срещата и сътвориха положително състояние за гол в 15-ата минута. Изстрел на Давид Павелка бе париран добре от стража на домакините Андрий Пятов. В рамките на две минути Патрик Шик можеше да вкара във вратата на домакините, само че положителни намеси на Пятов предотвратиха това. В 33-ата минута Йевхен Коноплянка стреля към вратата на Иржи Павленка, само че стражът улови. Така се стигна до 43-ата минута, в която тимът на Украйна поведе в резултата с хубав гол на Иржи Павленка. Полузащитникът на Генк получи положително подаване от Рома Яремчук и с топовен изстрел не остави никакви шансове за интервенция на стража на гостите.
GOAL! Ruslan Malinovsky 43' vs Czech Republic pic.twitter.com/dHuBbhoOPD
— Stadium Astro (@stadiumastro) 16 октомври 2018 година В 68-ата минута Давид Павелка стреля към вратата на Украйна след подаване на Антонин Барак, само че ударът на чеха бе блокиран. В последните минути на дуела гостите упражниха напън в търсене на изравнително попадение, а изстрели на Яромир Змърхал и Михаел Кърменчик не доведоха до гол във вратата на Пятов.
УКРАЙНА - ЧЕХИЯ 1:0

1:0 Малиновски (43)



  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР