Националният отбор на Словения триумфира с титлата в тазгодишното издание

...
Националният отбор на Словения триумфира с титлата в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Словения е новият баскетболен крал на Европа


Националният тим на Словения победи с купата в тазгодишното издание на Европейското състезание по баскетбол. В извънредно трогателен и оспорван край, игран в Истанбул, играчите на Игор Кокошков се постановиха трагично с 93:85 над състава на Сърбия. Така „ драконите “ завоюваха за първи път в своята история шампионската купа на Стария континент, като още по-впечатляващо е, че те го направиха, без да позволен нито едно проваляне, записвайки девет следващи победи.

Началото на финала бе доста равностойно, като сърбите имаха леко преимущество в резултата, което се резервира до края на първата част – 22:20 в тяхна изгода. Обратът пристигна през вторите 10 минути, когато огромната звезда на Словения Горан Драгич взе нещата в свои ръце. Гардът на Маями Хийт бе просто неукротим за противниковата отбрана и разумно на полувремето словенците водеха с 56:47. Рециталът на Драгич продължи и през третата четвърт, като разликата в интерес на „ драконите “ продължаваше да пораства. В този миг обаче пристигна и нелепата травма на огромния гений на Словения Лука Дончич, който изкълчи глезена си. Това очевидно разстрои играта на „ белите “ и разреши на сърбите да стопят изоставането си, което в края на третата четвърт бе единствено 4 точки – 71:67.

В заключителните 10 минути двата отбора демонстрираха страхотна борба, само че в последна сметка момчетата на Игор Кокошков съумяха да завлечен успеха.

Най-резултатен за първенците бе Горан Драгич, който вкара 35 точки, към които добави и 7 асистенции. Логично той бе определен и за най-полезен състезател в шампионата. За сърбите Богдан Богданович се отличи с 22 пункта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР