Националният отбор на Сенегал се класира за финала на ,

...
Националният отбор на Сенегал се класира за финала на ,
Коментари Харесай

Садио Мане прати Сенегал на финал за Купата на Африка!

Националният тим на Сенегал се класира за финала на , откакто подчини Буркина Фасо с 1:3 на 1/2-финалите в конкуренцията. Звездата на Ливърпул Садио Мане изигра основна роля за триумфа, като се регистрира с гол и асистенция.
Първото полувреме на срещата бе изпълнено с трагични моменти, въпреки и да не паднаха голове. Сенегал на три пъти имаше искания за дузпа, само че и в трите случая до такава не се стигна.
Първата обстановка пристигна в 29-ата минута, когато вратарят на Буркина Фасо игра рисково при опит да боксира топката. Съдията отсъди дузпа, само че след намесата на ВАР дузпата бе анулирана. Единоборството може да видите във видеото.

Content made on
В 39-ата минута Едуар Менди се отличи с доста значима интервенция за Сенегал. Две минути по-късно Садио Мане падна в наказателното поле на Буркина Фасо, само че основният съдия не видя учредения за присъждане на 11-метров углавен удар.
Късно в добавеното продължение на мача съдията отсъди втора дузпа за Сенегал в мача, която за повторно бе анулирана от ВАР. Този път сигналът бе за игра с ръка, само че такава се оказа, че няма. През втората част двата тима играха при еднакъв резултат до 70-ата минута, когато заваляха и головете.
Абду Диало откри за Сенегал след асистенция на Калиду Кулибали. Шест минути по-късно Садио Мане реализира необикновен пробив в наказателното поле и подаде към Идриса Гей, който осъществя на празна врата.

Content made on
Буркина Фасо въпреки всичко върна едно попадение посредством Ибрахим Туре в 82-ата минута, само че пет минути по-късно Садио Мане постави точка на разногласието, завършвайки брилятна контраофанзива за Сенегал. Така отборът се класира за финала, където ще чака спечелилия от утрешния дуел сред Камерун и Египет.

Content made on
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР